panelarrow

Konstnärshuset

Hobbysidan för dig med många färger på din palett

Friluftsliv är en fantastisk hobby

Friluftsliv är något många i Sverige håller väldigt kärt. Och har du spenderat tid ute i naturen själv kan du säkert uppskatta varför. Och om du själv har ett intresse för detta har du säkert många härliga minnen av friluftslivet du upplevt genom åren.

Friluftsliv kan dock betyda lite olika saker för olika personer. Somliga gillar helt enkelt att gå ut i naturen, ta det lugnt och kanske ha en liten picknick. Andra vill ge sig ut på långa och utmanande vandringar, klättra berg eller cykla downhill i höga hastigheter. Och sedan finns det ju även de som gillar att ge sig ut i skog och mark för att jaga under en eller flera av de jaktsäsonger som dyker upp under året.

Och medan grundutrustning för alla dessa har vissa saker gemensamt, som ordentliga kläder och rejäla skor. Finns det ju även en hel del hjälpmedel som endast är aktuellt för vissa former. Men en viktig regel kommer ju alltid vara att komma utrustad med det viktigaste, och ofta även att inte försöka bära med sig allt för mycket.

Svenska naturen har mycket att erbjuda oavsett hur du väljer att njuta av friluftslivet och du kommer alltid kunna utforska ny mark, men även få nya upplevelser på platser du varit många gånger om.