panelarrow

Konstnärshuset

Hobbysidan för dig med många färger på din palett

Hösten är här, köp dig nya lampor till hemmet

Nu när det börjar bli mörkare på kvällarna och det tar längre tid på morgonen innan solen kommer upp igen, är det hög tid att uppdatera ditt hem med nya lampor. Det finns ett stort utbud på nätet som ger dig möjlighet att hitta exakt det du söker. Kanske du rentav blir inspirerad till något nytt?

Skapa olika effekter med ljus och lampor

Du kan använda lampor till så mycket mer än att ha dem i taket för att lysa upp rummet. Lampor går att använda till allt från punktbelysning på en fin tavla till mysbelysning.

Ge ett av dina rum en stämningsfull belysning som passar perfekt till filtarna på soffan eller som kompletterar ljuset från din TV-skärm. Du kan sätta lampor i fönstret för att göra det svårare att se in i bostaden utifrån. Glaset på fönstret reflekterar nämligen ljuset från lamporna så att resten av rummet är mindre synligt utifrån. Sätter du en lampa längre in i rummet får du inte samma effekt i fönstret.

Genom att placera ut punktbelysning i din bostad kan du skapa en mysig stämning när skymningen faller, eller ge dig en mjuk start på morgonen. Med en timer i kontakten slipper du tänka på att tända och släcka lamporna.